Автор и снимка Диана Желязкова, zaistinata.comТочно 500 лв. на кв.м. –

...
Автор и снимка Диана Желязкова, zaistinata.comТочно 500 лв. на кв.м. –
Коментари Харесай

За Истината: Излишните пари на Шумен – градът изписа името си с букви от оникс в градинка за 500 хил. лв.

Автор и фотография Диана Желязкова,  zaistinata.com

Точно 500 лева на кв.м. – толкоз коства обновяването на градинката пред Съдебната палата в Шумен. Зеленото пространство, ситуирано на малко повече от един декар, „ глътна “ 500 хиляди лева за ремонт. Цената е изчислена за замяна единствено на част от парковата настилка, за фонтан, осветяване и нови цветя. И един надпис „ Шумен “ на фона на Съдебната палата в града, изписан с 20-килограмови букви от оникс.

Средствата за ремонта бяха отпуснати целево от държавното управление от бюджетния остатък за 2017 година И въпреки че следва локалната власт да пререже лентата с екстаз и фанфари, планът провокира много спорни реакции измежду шуменци. На първо място, тъй като градинката пред съда беше в относително положително положение и въобще нямаше потребност в нея да се наливат половин милион лв.. На второ място (но не по значение), тъй като жителите на града имат доста по-сериозни проблеми за решение. Затова и жители, и общински съветници дефинират плана като знак на безсмислено харчене на големи пари от бюджета.

Къде отидоха 500 000 лева?

Ремонтът на градинката пред Съдебната палата стартира през октомври предходната година и по контракт трябваше да завърши за 74 работни дни. Изпълнител е шуменската компания „ Барс “ АД, която работи и по други планове на кметството. Днес, осем месеца след старта, ремонтът към момента продължава. От остарялата, напълно обичайно изглеждаща градинка, беше отстранен безоблачен часовник, дело на шуменския художник Евгени Русев, а на негово място е изработен фонтан с водна каскада. Впрочем, осъществяването на шадравана стана обект на иронични мнения в обществените мрежи, защото по дъното на водния басейн напълно намерено са ситуирани грозни ПВЦ-тръби, които шуменци основателно съпоставят с градската канализация. Сега ще покриват тръбите с някаква плоскости, с цел да не са толкоз неприятни, изясняват служащи от обекта.

Още по тематиката четете ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР